Sala fallskyddsteknik AB grundades och startades av Per Wallingstam i februari 2002. Företaget är beläget i Sala, det är även där som det första fallskyddsblocket uppfanns och började tillverkas, därav märket SALA. Idag tillverkas SALA-blocken i USA och Frankrike och säljs över hela världen.

Våra främsta meriter är kunskap och erfarenhet, vi har definitivt stött på det problem ni har förut och kan lösa det på ett bra sätt. Vi tillhandahåller konceptlösningar för säkerheten på er arbetsplats och utöver det erbjuder vi även utbildningar i hur er utrustning skall användas samt besiktning av erat fallskydd. Du får allt från riskanalys till lösning, utrustning och montage från en och samma leverantör.

Alla våra montörer/besiktningsmän innehar tjänstbarhetsintyg för arbete med stor nivåskillnad.

Vi rekommenderar våra utbildningar så att er personal kan känna sig trygga på sin arbetsplats och vet hur fallskydden skall användas. Enligt oss är en arbetsplats ett ställe som man ska känna sig trygg på!

Vårat produktionssortiment består av flera ledande varumärken så som; SALA, Protecta, Skylotec och Cresto samt vissa egentillverkade produkter och system.

Vi har även ett systerbolag; Sala svets och mekaniska som vi tillsammans med kan erbjuda mycket mer än enbart fallskydd. Via dem kan vi även erbjuda stålkonstruktioner efter kundens önskemål, ibland kanske det är bättre att montera en gångbana med räcken istället för ett vajersystem, oavsett så löser vi detta utan problem, detta är något som gör oss väldigt unika jämfört med andra fallskyddsföretag.

Pernilla Andersson – Ekonomiansvarig

Göran Johansson – Servicetekniker

Mats-Owe Andersson – Montör